سیر سیاه برای غلظت خون خوب است 9
سیر چه فواید و مضراتی دارد؟ معرفی ۱۵ مورد از خواص سیر برای بدن
زمانی که سرعت متابولیسم بالاتر برود، بدن بهتر کالری میسوزاند و باعث لاغری و کنترل وزن میشود. در طی این فرآیند، سیر تحت یک واکنش خاص قرار می گیرد که حبه های آن را به بافتی تیره، نرم و کمی چسبنده تبدیل می کند و در عین حال طعمی شیرین و تند شبیه ملاس یا سرکه بالزامیک به آن می دهد. سیر یکی از پرخاصیتترین مواد غذایی است که بهصورت خام و پخته مصرف میشود و بر این اساس به بررسی خواص سیر خام و پخته، تفاوتهای آنها و تأثیراتشان بر سلامتی میپردازیم. مهمترین عارضه سیر، تنفس بدبو و آزادهنده آن است که تا چند ساعت بعد از مصرف آن، از بین نمیرود. سیر به طور کلی برای بیشتر افراد بیخطر است، اما برای برخی، آلرژی (حساسیت) شدید ایجاد میکند و آنها باید از مصرف سیر خودداری کنند.
در برخی افراد، خوردن سیر خام باعث تحریک مجاری صفراوی و تولید صفرا شده که برای افرادی که سنگ صفرا دارند یا در گذشته مشکلات صفرا داشتند مضر است. این ماده غذایی اساساً سیر سفید تخمیر شده است که محتوای آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد و طعم ملایم تر و شیرین تری دارد. برای بهرهبرداری بیشتر از خواص سیر، بهتر است آن را به صورت خردشده یا لهشده مصرف کنید، چراکه این کار به آزاد شدن ترکیبات فعال سیر کمک میکند. افزودن سیر به سالادها راهی عالی برای استفاده از خواص آن در کاهش فشار خون است.
فرآیند تخمیر همچنین با افزایش غلظت آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال مانند S-alyl cysteine کمک می کند که مزایای سلامتی سیر سیاه را افزایش می دهد. سیر خام سرشار از آنتیاکسیدانها است که به مبارزه با رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک میکند، این خاصیت میتواند از پیری زودرس و ابتلاء به بیماریهای مزمن جلوگیری کند. برای اینکه مصرف سیر سیاه موثر باشد و بدن از مزایای آن بهره مند شود، حداقل مقدار مصرف سیر سیاه در روز باید بین ۰.۶ تا ۱.۲ گرم باشد. وزن هر حبه سیر سیاه بستگی به درشتی و ریزی آن دارد ولی معمولا وزن یک حبه آن بین ۲ تا ۳ گرم است. اگر دو حبه در روز مصرف می کنید حواستان به خودتان باشد و چک کنید که عوارض منفی در حال و سلامت خودتان مشاهده نکنید.
این ماده طبیعی به ویژه برای افرادی که به دنبال روشهای سالم و بدون عوارض برای کاهش وزن هستند، انتخابی عالی است. خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه میتواند منجر به ترمیم سلولهای آسیبدیده بدن شود. به همین دلیل، مصرف منظم سیر سیاه میتواند در پیشگیری از اختلالات مرتبط با افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که در اثر آسیبدیدن سلولهای مغز ایجاد میشوند مؤثر باشد. زیادهروی در مصرف سیر سیاه نیز ممکن است در روند انعقاد خون مشکل ایجاد کند و با داروهای مربوط به آن اختلال داشته باشد. این ماده غذایی ممکن است با داروهای فشارخون و داروی مربوط به بیماری HIV نیز تداخل داشته باشد.همچنین مصرف بیش از حد سیر سیاه میتواند باعث بوی بد دهان، بوی بد بدن و درد معده شود. سیر خواص گرمی دارد که باعث تقویت گرمای داخلی بدن میشود و به خوبی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونتها و بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
همه میدانیم که سیر باعث افت فشارخون میشود در حدی که برخی از افراد با مصرف سیر دچار بیحالی و ضعف میشوند. سیر به دلیل داشتن ترکیبات فعالی مثل آلیسین فشار خون را بسیار پایین میآورد. سیر با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II، افزایش تولید سولفید هیدروژن و اکسید نیتریک و خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی خود، میتواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد. بدن انسان می تواند از طریق عملی به نام هموستاز، میزان قند خون را کنترل می کند.
علاوه بر این، سیر سیاه میتواند سطح هورمونهای مرتبط با استرس مانند کورتیزول را کاهش دهد که این مسئله به افزایش تمرکز، کاهش خستگی ذهنی و بهبود عملکرد روزانه کمک میکند. مصرف منظم سیر سیاه به ویژه برای ورزشکاران، افراد پرمشغله و کسانی که به دلیل فعالیتهای روزمره دچار خستگی مزمن هستند، توصیه میشود. سیر سیاه از طریق گشاد کردن عروق (وازودیلاتاسیون) باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون میشود و فشار وارد بر دیواره رگها را کاهش میدهد.
سیر سیاه حاصل تخمیر سیر سفید در دما و رطوبت کنترلشده به مدت چند هفته است. این فرایند باعث میشود ترکیبات گوگردی و آنتیاکسیدانهای موجود در سیر افزایش یافته و طعم و بوی آن ملایمتر و کمی شیرینتر شود. به همین دلیل، افرادی که از بوی تند سیر سفید ناراضی هستند، میتوانند از سیر سیاه بهره ببرند. فرآیند تخمیر و تولید سیر سیاه باعث میشود این ماده حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به سیر خام باشد.
پژوهشهای جانوری با آزمایش روی موشها نشان دادهاند که سیر سیاه دارای خواص محافظتی از کبد است و در صورت آسیب دیدن کبد میتواند جلوی آسیبهای بیشتر کبدی را بگیرد. علاوه بر این، سیر سیاه با کاهش التهاب و مهار مسیرهای التهابی که در رشد تومورها نقش دارند، میتواند به عنوان یک عامل پیشگیرانه قوی عمل کند. این خاصیت به ویژه برای افرادی که در معرض عوامل خطرزا مانند آلودگی هوا، تغذیه نامناسب یا سابقه خانوادگی سرطان هستند، اهمیت زیادی دارد.
سیر سیاه لاکچری
سیر سیاه لاغری چیست
سیر سیاه مدیا
سیر سیاه مال کجاست
سیر سیاه مو
سیر سیاه محصول کدام کشور است
سیر سیاه مشهد
سیر سیاه مضرات
سیر سیاه مال کدام کشور است
سیر سیاه مریم